vorige volgende De bron van de Schelde - 3 juli 2006
Vertrek Oudenaarde
Uur 11:00
Aankomst Tournai
Uur 19:20
Weersomstandigheden Hittegolf - ca. 30° C
Overnachting Camping de l'Orient Tournai
Km (dagtotaal) 50
Km (algemeen totaal) 149

Marco voelt zich heel wat beter! Van huiswaarts te keren is geen sprake meer! :)

In plaats van cola (voor de suiker) zorgen we voor voldoende water en tonic om de grote dorst te lessen. Cola kan nare gevolgen geven, zeker als men ziek van de zon is...

Onze slaapplaats in Oudenaarde

Al heel snel beseffen we dat we nog veel te veel gerief bij hebben.

Bovendien scheurt het stiksel van één van Nin haar fietszakken. Duidelijk dus dat men bij (te) lage aankooppijs moet inboeten op de kwaliteit!

Voor het aanvangen van onze verdere tocht, nemen we een verfrissende duik in het zwembad van de camping. De afkoeling is geen overbodige luxe bij temperaturen ca. 30° C! Bovendien zorgen we er tijdens de dag voor dat onze petten regelmatig nat gemaakt worden om onze hersenpannen af te koelen!

Rustbank voorbij Kille van Kerkhove

Ook vandaag worden veel stopplaatsen ingelast. Marco heeft het nog steeds lastig. Nin heeft verbrande lippen. Onze zitvlakken doen pijn! (we hebben immers geen fietsbroeken...)

Maar het humeur blijft super :)!

Sluis Kain

Ondanks de kinderziektes van onze eerste fietstrekking, genieten we ervan! Het landschap is mooi! Curieus en beloftevol, zo voelen we ons. Dat is juist wat een trekking zo aantrekkelijk maakt; je komt waar je anders niet zou geweest zijn, je maakt deel uit van het plaatje. Geen kooi van een auto van waaruit je waarneemt, maar gewoon; je zit er in, voelt de atmosfeer, ruikt en hoort intenser. Je hebt gewoon meer de tijd om al je zintuigen te gebruiken.

Camping in Tournai

We nemen ons avondmaal en genieten van een beker wijn. Op onze kaarten zetten we een route voor de volgende dag uit. Ongeveer toch, want je weet niet echt wat je de volgende dag beleven zal.

Aan het thuisfront blijkt alles OK. We laten immers onze dochters... en de hond, poezen en kippen thuis.

De weersvoorspellingen zien er veelbelovend uit; nog 4° C warmer! Bovendien is er onweer op komst. Dus daar moeten we rekening met houden en onze K-Way's binnen handbereik steken.

De fietsen worden als droogrek gebruikt. Handig dat je niet je natte spullen in de tent moet nemen! En wij; wij kruipen ons bedje in.

Drogen van de was op de fiets

               De bron van de Schelde - 3 juli 2006
vorige volgende omhoog in deze pagina pagina aangepast op 02/02/2008