vorige volgende De bron van de Schelde - 5 juli 2006
Vertrek Valenciennes
Uur 09:30
Aankomst Cambrai
Uur 14:55
Weersomstandigheden Overtrokken + zon - frisser - motregen tegen de avond
Overnachting Jeugdherberg LAJ Cambrai
Km (dagtotaal) 49
Km (algemeen totaal) 238

Voorbije nacht regende en onweerde het. Heerlijk als je droog en knus kunt luisteren naar de pletsende regendruppels.

Wat onze ledematen betrof, kondigde deze zich 's ochtend moe en stram aan. De uitgekozen privé douche en lavabo maakten ons wakker. En na een uitgebreide maaltijd en een leuke babbel met de LAJ verantwoordelijke, zeg maar; onze weldoener, haalden we onze fietsen uit de hal om onze tocht verder te zetten.

Onze route liep van Valenciennes naar Sentinelle, over de N30 naar Thiant, Monchaux, Haspies naar Villers, over de D111 van Naves om toe te komen in Cambrai.

Middagpauze in een parkje

Zonnestralen wisselden met wolkenpakken. Het weer was frisser.

Het heuvelachtige landschap beproefde het uithoudingsvermogen van Nin! De Schelde is immers in Frankrijk niet meer te volgen zoals we in ons Belgenland konden. :( Maar het is prachtig!

Plagerijen van kwaaltjes; een zweer onder het zitvlak, zitknobbels die pijn doen en een heiligbeentje dat ooit gebroken is geweest. Het hoort er nu eenmaal bij.

Reeds in de vroege namiddag beklimmen we de laatste heuvel van die middag, om toe te komen aan de LAJ in Cambrai.

Een verkenning van het terrein en een binnenglippen in het gebouw geeft ons een eerste indruk. Normaliter zijn de recepties van de jeugdherbergen gedurende de dag gesloten.

De kennismaking met een koppel op weg naar Santiago de Compostella maakt ons wereldwijzer. Met hen zullen we de fietsenstalling en het ontbijt van de volgende dag delen.

We besluiten Cambrai te gaan verkennen (per fiets natuurlijk) om tegen 17.00 uur terug te keren naar de LAJ.

De verkenningstocht doorheen de stad verloopt rumoerig; het is immers de finale van de halve finale van de wereldbeker voetbal...

De rust wordt gezocht in een Mac Donalds om een hamburger achter onze kiezen te steken. De citytrip wordt afgebroken door eerste druppels, wat dan ook de reden is om in vliegende vaart naar de LAJ te vluchten!

En ja hoor! En de regen, én de voetbalsupporters ontvlucht! (denken we)... De animatieruimte van de LAJ werd omgetoverd in een supportersclub. Maar ja, ook dat hoort erbij...

onze kamer in de Jeugdherberg LAJ Cambrai met privé badkamer!

               De bron van de Schelde - 5 juli 2006
vorige volgende omhoog in deze pagina pagina aangepast op 19/05/2008