vorige volgende De bron van de Schelde - 6 juli 2006
Vertrek Cambrai
Uur 09:00
Aankomst Honnecourt sur Escaut
Uur 14:10
Weersomstandigheden 's ochtends regen, nadien droog en zon
Overnachting Camping de l'Escaut Honnecourt
Km (dagtotaal) 30
Km (algemeen totaal) 268

Enkel de vroege ochtend kondigt zich aan met stille regen. Zonnestralen kleuren de overige uren van de dag.

Het ontbijt wordt reeds om 8.00 uur genomen met rariteiten van eten en drinken.

Na de nodige sociale contacten en het uitwisselen van weetjes, hangen we onze fietszakken aan onze stalen rossen en slaan ons been erover. De tocht wordt omgeleid naar het centrum van Cambrai, nl. naar de post... Een beetje overtollige bagage wordt na een wachttijd van 1 uur (lees: één uur!) naar huis verzonden. We betalen voor een grote van een schoendoos 28 €. Maar allé; weer een stukje lichter bepakt keren we terug naar de Schelde om haar opnieuw te volgen! Dat is dan toch prettig nieuws! We voelen ons super en overleggen wat we een volgende keer wel en niet meer meenemen op fietstrekking.

L'Escaut enkel voor de toeristen. 
De eigenlijke Schelde ligt ernaast.

Op zoek naar de eigenlijke bron van de Schelde en wat dit zou kunnen zijn.

Nin koelt af in het brakke Scheldewater.

Omwille van het duffe weer zoekt Nin verkoeling in het Scheldekanaal. Dat het water brak was en door het omwoelen stonk naar rottigheid, was op voorhand niet geweten. In paniek schiet Nin het water uit en haalt haar been lelijk open een een betonnen obstakel. Merde!

Maar geen nood: met een lieve helpende hand van Marco worden de kwetsuren verzorgd en dicht geplakt.

Voor Marco is het eigenlijk de eerste dag dat hij zich écht beter voelt! :)

Het vervolg van de route herinnert zich als een idylisch plaatje met veel groen langs de oeverkant van een rimpelig water met prachtige boten uit vervlogen tijden.

Caming L'Escaut is een oud maar verzorgd terrein, dat getuigt van een vroegere weelderige boerderij met erf. De gebouwen en accomodatie zijn verbouwd naar de noden van een kampeerder, met uitzonderlijk veel aandacht voor de trekker!

Een verkenning door het dorp Honnecourt vertelt ons dat qua levensbehoefte enkel een bakker (met beschimmelde koffiekoeken) aan onze noden kan voldoen.

Tijdens ons avondlijk fietstochtje maken we een babbel met een champetter uit vroegere tijden. Zijn verhaal vertelt ons meer over het ware feiten van het ontspringen van de Schelde.

               De bron van de Schelde - 6 juli 2006
vorige volgende omhoog in deze pagina pagina aangepast op 19/05/2008